Siciliaanse legende: La Salute

In de charmante Bergse Dorpsstraat is La Salute te vinden. Dit legendarische Italiaanse restaurant is bij veel Rotterdammers bekend. Maar wat is het verhaal achter deze bijzondere eetgelegenheid? Wij gingen erheen om eigenaar Libero het hemd van het lijf te vragen.

De oprichting van La Salute zoals we het nu kennen is een waar liefdesverhaal. Ruim 25 jaar geleden ontmoetten Libero en Lisette elkaar in het in 1990 opgerichte La Salute. Libero werkte in de keuken en Lisette in de bediening. Al snel sloeg de vonk over en niet veel later stapten de twee in het huwelijksbootje. Toen in 1995 de voormalige eigenaar van La Salute besloot het restaurant te verkopen, wilde Lisette het restaurant van hun ontmoeting maar al te graag van hem overnemen. Uit liefde voor Lisette kocht Libero La Salute en vestigde hier het Siciliaanse restaurant zoals we het vandaag de dag kennen.

Samen hebben Libero en Lisette een sfeervol familierestaurant van La Salute gemaakt. Hun kracht? Goed eten en gezelligheid. Gasten worden als familie verwelkomd en kunnen genieten van een variatie aan Siciliaanse specialiteiten. Denk bijvoorbeeld aan spaghetti met grote wilde gamba’s, olijfolie, basilicum en zeezout. Hier waan je jezelf even aan de Siciliaanse kust. Helemaal wanneer je ’s zomers op het terras in de tuin zit, omringt door druivenranken en met een glas Italiaanse wijn in je hand.

Behalve het Restaurant en de lunchroom, biedt La Salute ook kooklessen, catering, delicatessen en bezorging aan. Van verjaardagen tot jubilea, La Salute verzorgd voor alle gasten een heerlijke Siciliaanse maaltijd. De kookkunsten van Libero, de gastvrijheid van Lisette en de verse producten van Zegro vormen de perfecte combinatie voor een puur Italiaanse sfeer.

Naast zijn liefde voor Lisette heeft Libero ook zijn liefde voor voetbal in het decor van het restaurant weten te verwerken. La Salute wordt daarom ook wel als Italiaans voetbal restaurant bestempeld. Menig voetbalfan heeft al een bezoek gebracht aan dit sfeervolle restaurant. Ook de spelers van Feyenoord mogen regelmatig van de pasta’s van La Salute genieten. Libero is namelijk sinds drie jaar kok van het Feyenoord team. Sommigen beweren zelfs dat Feyenoord mede dankzij de pasta’s van La Salute, haar Eredivisie titel van 2017 en de KNVB beker van 2018 heeft weten te bemachtigen. Hoe dan ook is La Salute een waar begrip in Rotterdam en omstreken geworden.